Konyhabútor akár fél áron?

Miről szól a támogatás

Igen, ez valóban lehetséges lesz! 2021 januárjától újabb támogatási formával bővül a családvédelmi program, ezúttal felújításra jár majd a gyermekes családoknak állami támogatás – jelentette be Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter október 14-én. Előzetesen annyit lehet tudni, hogy a felújításra igénybevehető támogatás maximális összege 3 millió forint lehet, amennyiben a felújítás költségei elérik vagy meghaladják a 6 millió forintot.

Kik vehetik igénybe

Eddig tehát annyit lehet sejteni, hogy a támogatási forma önfinanszírozással fog működni, amelynek felét az állam visszatéríti, amennyiben az igénylő eleget tesz a feltételeknek. Ezek közül eddig egy ismert: legalább egy gyermekes családok vehetik igénybe, és az államtitkár azt is külön kiemelte, hogy nem lesz feltétele a csok igénylése. Ami azt jelenti, hogy más lehet az igénylés menete is.

Mire használható fel

A miniszter elmondta továbbá, bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja, legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról. Az új támogatási forma azt jelenti, hogy egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család – közölte. Hangsúlyozta, az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják.

Igénylés menete

Harminc napon belül bírálják majd el az otthon felújítási támogatásra benyújtott kérelmeket, és néhány nappal később meg is kapják a támogatás összegét az arra jogosultak A Nano-Bútort követők, időben értesülnek a legfrissebb változásokról, az igénylés menetéről és szükség esetén pénzügyi finanszírozásban is tudunk segítséget nyújtani. Álmaid konyhája, most közelebb van, mint gondolnád.

Miben tudunk neked segíteni

Mint ahogy Novák Katalin is kihangsúlyozta, érdemes időben gondoskodni a megfelelő szakemberek lefoglalásáról, mert eddig is hónapokat kellett várni egy-egy szakemberre, ez az idő most megsokszorozódhat.

Foglalj időpontot most

Foglald le konyhabútorodat még idén, még a jövő évi áremelések előtt, hogy a Te konyhád biztosan elkészüljön!