Napjainkban mindenki sávszélességről, le- és feltöltési sebességről beszél, amikor az internet a téma… de vajon tényleg a gyorsaság a legfontosabb? Összeszedtük, hogy szerintünk mi az a pár kiemelkedően fontos dolog, amit figyelembe kell vennünk, amikor internet szolgáltató választás előtt állunk.

Manapság internet nélkül el se tudnánk képzelni az életünket; segít a kapcsolattartásban, az információ szerzésben, álláskeresésben, valamint a szabadidőnk eltöltésének is fontos része lehet. Az internet elérést kínáló szolgáltatóval való elégedettségünk tulajdonképpen a saját internet használati szokásainkon – és természetesen a szolgáltatás árán – múlik, azonban nem árt tisztában lenni néhány alap dologgal, amikor internet szolgáltatót kell választanunk.

Nagyon fontos, hogy adott szolgáltató rendelkezik-e területi lefedettséggel, stabilan kiépített hálózattal, így tudja csak garantálni a szolgáltatás minőségét.

Sávszélesség, gyorsaság – mindkettő kiemelt jelentőséggel bír, azonban nem árt tudni, hogy a gyakorlatban az internet csomagokon megjelölt sebesség csak egy elméleti maximum, egy optimális esetben mérhető pillanatnyi gyorsaság. Sokkal fontosabb és reálisabb képet ad a garantált sávszélesség, azonban ezt nem minden szolgáltató jelöli meg. Felhasználónként eltérő a gyors internetre való tényleges igény, hiszen nem mindegy, hogy otthoni böngészésről, közösségi média tartalom fogyasztásról, nagyobb terjedelmű fájlok letöltéséröl vagy éppen céges szerverek állandó használatáról van szó.

Természetes mind az otthoni, mind a vállalati használat esetén is számít, hogy hány eszközt szeretnénk csatlakoztatni a hálózathoz (több számítógép, okostelefon, tablet stb.). Érdemes előre gondolkodni és az esetleges eszközpark bővítést is előre átgondolni, így nem okoz majd fennakadást egy új okos TV, vagy felnövő gyermekünk új laptopja.

Problémák még a legstabilabb rendszerben is előfordulhatnak, ezért nagyon fontos, hogy az adott internet szolgáltató rendelkezik-e élő ügyfélszolgálattal, illetve, hogy ez az ügyfélszolgálat a nap mely szakában elérhető. Az sem mindegy, hogy egy esetleges karbantartás, szervizelés esetén mennyi a rendelkezésre álló idő, valamint hogy mindezeknek van-e, illetve mennyi a költség vonzata. Fontos, hogy hogyan és milyen formában tudunk reklamálni, szerződést hosszabbítani vagy bontani, illetve panasszal élni a szolgáltató felé.

Az internet szolgáltatás ár-érték aránya, a hűségszerződés időtartama, valamint a kapcsolt szolgáltatások mennyisége és minősége is befolyásolja a szolgáltató választást, azonban számos lakossági felmérés bizonyítja, hogy talán még ezeknél is fontosabb a megbízhatóság. Elvárásként fogalmazták meg a felhasználók, hogy semmi esetre se történjen váratlan leállás, illetve a sávszélesség mindig legalább a garantált minimumon legyen.

A NetPortal csapata a technológia és a műszaki fejlesztések megszállottja, rugalmas ügyfélszolgálattal, lakossági és üzleti csomag ajánlatokkal 2005 van a piacon, hogy minden fenti szempontnak maximálisan megfeleljen. Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, csomagjainkat keresd az alábbi linken: https://netportal.hu/lakossagi-mikrohullamu-wisp-szolgaltatas/