Ezek voltak 2023 legnépszerűbb Google-keresései a világban és itthon

A Google 2023 végén is közzétette éves keresési statisztikáit: a legnépszerűbb Google-keresések arról is hű képet adnak, milyen évünk volt, mi minden történt a világban.

Ha átfutjuk a listát, hogy melyek voltak 2023 legnépszerűbb Google-keresései a világban és itthon, kicsit talán meglepődünk itt-ott, de döntően inkább az lehet az érzésünk, hogy hű képet kapunk az elmúlt évről.

A Google az elmúlt év végén is közzétette keresési statisztikáit, melyekből kiderül, hogy a nagyvilágban a „War in Israel and Gaza”, vagyis a „Háború Izraelben és Gázában” állt a „Hírek” kategória első helyén, vagyis az emberek ennek kapcsán kerestek a leggyakrabban információkat. A második a Titanic roncsainak felkutatására indított Titan tengeralattjáró volt, amely útja során felrobbant. Ezt az 50 000 ember halálát követelő török-szíriai földrengés követte.

2023 legnépszerűbb Google-keresései a nagyvilágból

A híreken túl még számos kategóriában kiderült, milyen nevekre, filmekre, játékokra, receptekre kerestek rá a netezők a leggyakrabban. „Emberek” és „Sportolók” kategóriában is a Buffalo Bills játékosa, Damar Hamlin neve áll az élen, akinek megállt a szíve egy NFL-meccs alatt. De a Jóbarátok sztárjának, Matthew Perrynek a halála („Elhunytak”), illetve a Barbie és az Oppenheimer („Mozifilmek”) is a legnépszerűbb keresésnek számítottak a saját kategóriájukban.

A zenészek, énekesek közül Shakirára „gugliztak rá” a legtöbben, míg a színészeknél az elmúlt év elején csaknem végzetes balesetet szenvedő Jeremy Renner neve található az élen. A játékok mezőnyében a Hogwarts Legacy, a recepteknél pedig a vicces nevű Bibimbap az első.

25 év legnépszerűbb keresései

Az elmúlt 25 évben Freddie Mercury, Albert Einstein, a Barbie játék, Chopin, Pókember, Rihanna, Frida Kahlo és Beyoncé nevére kerestek rá a legtöbbször a felhasználók a Google szerint.

Mire kerestünk rá a leggyakrabban mi, magyarok a Google-ben 2023-ban?

Ami a hazai kereséseket illeti, a filmes keresések közt nálunk is az Oppenheimer és a Barbie vitte el a pálmát, a sorozatok közt a Wednesday, a TV műsoroknál pedig a Sztárbox volt a legnépszerűbb. Az „Emberek” kategóriában Azahriah-ra, az „Elhunytak” közül Suhajda Szilárdra, az „Események” közül pedig az Atlétikai világbajnokságra kerestek rá legtöbben. A kütyüknél az iPhone-termékek, videojátékoknál a Stumble Guys, a recepteknél pedig az őzlábgombából készült ételek voltak a legnépszerűbbek.