Teljeskörű hálózatépítés autóipari ügyfelünk számára

Számos korábbi ügyfelünk keres meg minket aktuális projektekkel, melyeket minden esetben igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül a legmagasabb színvonalon megoldani. Pest megyei, 300 fős autóipari cég újonnan épülő, megfelelő informatikai és távközlési hátterű részlegének kialakítása nem csak technikailag volt kihívás számunkra; az eredmény egy komplex, összesen 380 végponttal rendelkező hálózat teljeskörű wifi eléréssel és biztonságtechnikai rendszerekkel. 

ÜGYFÉL 

Iparág: Autóipar
Terület: Pest megye
Cégméret: 300 fő
Időszak: 2015-től együttműködés, 2021-es projekt 

ÜZLETI PROBLÉMA 

Egy újonnan épülő ipari csarnok esetében gyakran kihívás, hogy a helyszín megfelelő informatikai és távközlési kiépítéssel rendelkezzen, mely rendszer képes támogatni mind a raktárcsarnok, mint az irodaházban dolgozók mindennapjait. Partnerünk egy 14 ezer négyzetméteres csarnok építése során bízott meg a teljes informatikai hálózat kiépítésével, a cél az volt, hogy egy modern, stabil hálózat készüljön, mely a fenti kétféle igénynek egyaránt megfelel. 

MEGOLDÁS 

A tervezési folyamat eredményeképp egy olyan komplex hálózatot építettünk ki, mely 380 végponttal rendelkezik, teljeskörű wifi elérést biztosít a csarnok minden területén, illetve biztonságtechnikai elemekkel is rendelkezik (kamera, beléptető rendszer). 

ÖSSZEGZÉS

  • A háromszintes irodaházban és a 14 ezer négyzetméteres csarnokban egyaránt teljes internet lefedettséget biztosítunk, hogy az irodai dolgozók mindennapjai mellett az ipari automatizálás lépései is wifi hálózaton tudjanak működni. Ehhez az óriási területi stabilitáshoz 46 access pointra van szükség, ezek hálózatban működve biztosítják a nagy sávszélességet és a zökkenőmentes munkát.
  • Az egyes munkaállomásoknál összesen 380 végpont került kiépítésre.
  • 96 db kamera figyeli a megfelelő munkavégzést, a csarnok különböző területeit, védi az illetéktelen behatolásokat. A teljeskörű biztonságtechnikai rendszer része egy beléptető rendszer is.
  • A beépítést követően cégünk vállalja az üzemeltetési és karbantartási feladatokat is.