Internet – tényleg mindenhol

Naivitás lenne azt gondolni, hogy bármikor kibírnánk internet nélkül, ezt bizonyítja az is, hogy ma már korábban elképzelhetetlennek tűnő helyeken is van wifi kapcsolat és elérhető a világháló – mert tényleg nem bírunk létezni nélküle. 

Nagyjából az ezredfordulóig teljesen megszokott volt, hogy az emberek csak papír alapú újságokat olvasnak, keresztrejtvényt fejtenek vagy éppen hanghívásokkal kommunikálnak egymással. Az internet egyre szélesebb körben való elterjedésével azonban lehetővé váltak olyan, korábban futurisztikusnak gondolt információ cserére szolgáló megoldások, amelyek alapjaiban változtatták meg a civilizációt. Gondoljunk csak bele, milyen gyakran nyitunk ki egy lexikont vagy lapozunk fel egy térképet? Mikor küldtünk utoljára képeslapot? 

Az azonnali kapcsolatteremtés lehetősége egyértelműen szerves részévé vált minden napjainknak; internet alapon telefonálunk, különböző üzenetküldő alkalmazásokban chatelünk, navigálunk, a mobilinternet segítségével pedig szinte bárhol és bármikor elérhetőek vagyunk – természetesen ennek összes előnyével és hátrányával együtt. Na de hol is van az a bárhol?

Bátran kijelenthetjük, hogy mindenhol. Napjainkban olyan helyeken is van wifi, ahol korábban elképzelhetetlennek tűnt:

  • netezhetünk például egy szigeten a “világ végén” – ha már unjuk az egész napos tengerparton fetrengést és kíváncsiak vagyunk a világ híreire, vagy csak meg akarjuk osztani, hol vagyunk és mit csinálunk
  • ha egy hegycsúcs tetején állva hirtelen azt se tudjuk, hol vagyunk, ha eltévednénk a hegyen, akkor is használjuk a netet, mivel a navigáció is internet alapú
  • egy nemzeti parkban, egy hatalmas erdő közepén vagy a világ egy-egy eldugott szegletéből is be tudunk jelentkezni már élőben  
  • internetezhetünk repülőgépen is, hogy ne unatkozzunk a hosszú út alatt (vagy éppen hasznosan, munkával tudjuk eltölteni a korábban sokszor kihasználatlan repülési időt)
  • mozgó vonaton, távolsági buszokon is van már wifi, hogy tényleg mindenhol online lehessünk
  • ahhoz, hogy az utcán se kelljen net nélkül lenni, a legtöbb nagyvárosban használhatjuk a nyilvános internetet 

Természetesen a vezetékes internet szolgáltatásért sok helyen fizetni kell, azonban ettől az még elérhető, mellyel adott esetben rengeteg időt tudunk megspórolni (gondoljunk csak bele, hogy a wifi segítségével például könnyen végig tudunk dolgozni egy több órás repülőutat). 

Annak ellenére, hogy ezeken a korábban teljesen offline helyszíneken is lehetőség van már az internethasználatra, ne csodálkozzunk, ha pár éven belül további, most még elképzelhetetlen helyen lehetünk majd online. Addig is a stabil és megbízható internetezéshez nélkülözhetetlen a gyors kapcsolat és egy profi szolgáltató – böngésszetek csomagajánlataink között a NetPortal oldalán!