2022 legfelkapottabb keresési témái a neten

Lássuk, mire kerestünk rá idén a legtöbbször mi, magyarok, és melyek voltak 2022-ben a legnépszerűbb keresőkifejezések világszerte.

Ahányan vagyunk, annyiféle érdeklődéssel rendelkezünk, így szinte minden ember másra keres rá a neten. A világban zajló, tömegeket vagy akár mindnyájunkat érintő folyamatok miatt viszont előfordul, hogy egyes keresőkifejezések népszerűbbekké válnak, mint mások.

Klímaváltozás, koronavírus, biztonságos internetezés

A media1.hu a Google-re hivatkozva azt írja, 2022 januárjától augusztus végéig ilyen volt például a „klímaváltozás” vagy a „klímaszorongás” kifejezés, de a „globális felmelegedésre” is négyszáz százalékkal többször kerestünk rá, az előző év ugyanezen időszakához képest.

Ezen kívül a koronavírus és a biztonságos internethasználat is nagyon népszerű témának bizonyult. A klasszikusnak is mondható „hány napig tart a covid” kérdést elég sokan pötyögték be az ismert keresőbe, de a „covid tünetek 2022”, vagy a koronavírus lappangási idejével, illetve gyógyulási idejével kapcsolatos keresések is megszaporodtak idén. Ahogy arra is sokan voltak kíváncsiak, hogy meddig fertőz ez a betegség.

A magyar internetezők a jelek szerint nemcsak a koronavírustól tartanak, hanem attól is, hogy adataik illetéktelenek kezébe kerülhetnek. Idén ugyanis a korábbiakhoz képest többször kerestek rá például ezekre a kifejezésekre: jelszó, egyszeri jelszó, adatvédelem, véletlenszerű jelszógenerátor.

Mire kerestek rá legtöbbször a világon 2022-ben?

Míg mi, magyarok főleg a klímahelyzet, egészségünk és adataink védelme miatt aggódtunk, a Google éves, Year in Search 2022 című jelentése szerint a keresőlista élén világviszonylatban nem más végzett, mint a népszerű online játék, a Wordle. Ez lett a 2022-es év legtöbbet keresett szava a Google-ben.

A Top 10-es lista pedig így alakult:

  1. Wordle (internetes szójáték)
  2. India vs England (India vs Anglia)
  3. Ukraine (Ukrajna)
  4. Queen Elizabeth (Erzsébet királynő)
  5. Ind vs SA (krikettmérkőzés India és Dél-Afrika közt)
  6. World Cup (a katari foci vébé)
  7. India vs West Indies (egy másik krikettmeccs)
  8. iPhone 14
  9. Jeffrey Dahmer
  10. Indian Premier League (indiai krikettbajnokság)